Verbinding

Praktijkboek systeemdenken

Verbinding
€ 38,50
Aantal

Verbinding

We zijn steeds meer met elkaar verbonden in een complexe en kleiner wordende wereld. Gebeurtenissen op de ene plek hebben grote gevolgen voor andere plaatsen op de wereld. De coronacrisis uit 2020 is daar een duidelijk voorbeeld van. Een van de belangrijkste taken van de school is niet het aanleren van losse feiten, maar kinderen leren denken. De vraag is: op welke manier kunnen leerkrachten hieraan bijdragen. Hoe doen ze dat in de dagelijkse praktijk van de school? Systeemdenken met al zijn praktische werkvormen en hulpmiddelen kan daarbij helpen. Het is zowel een manier van kijken naar de wereld als ook een praktische werkwijze om dingen beter te begrijpen. Systeemdenken leert ons de wereld te zien als een web van onderlinge relaties, verbindingen en samenhangen in plaats van een gefragmenteerde optelsom van dingen. 

Het boek biedt leerkrachten een schat aan hulpmiddelen die kunnen helpen om kinderen die verbindingen te leren zien en begrijpen. Met veel praktische tips voor gebruik in de klas en op schoolniveau. Het is ook zeer de moeite waard voor leiders en intern begeleiders. Met vele voorbeelden en illustraties. In ieder boek zit een handige boekenlegger waarop de visuele hulpmiddelen van systeemdenken staan afgebeeld. Zo heb je ze altijd bij de hand. Kinderen in de bovenbouw kunnen de boekenlegger gebruiken om een keuze te maken welk hulpmiddel het meest geschikt is bij een bepaalde opdracht. 

U kunt het boek nu al bestellen. Het is leverbaar vanaf 12 december. Dan wordt het zo spoedig mogelijk naar u verzonden.

Extra boekenleggers kunt u bestellen door een mailtje te sturen naar

marjoleinvanderklooster@natuurlijkleren.org 

Een set van tien stuks kost € 7,50 plus verzendkosten.